promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális változás az időjárásban, fagyos légtömeg szakad a Kárpát-medencére, -7 fok is lehet
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Támadnak a mínuszok, kemény napok jönnek.

Sándor, József, és Benedek idén biztos, hogy nem meleget hoz a zsákjában. Az időjárás ugyanis brutális fordulatot vesz, fagyos légtömeg borítja be a Kárpát-medencét, emiatt pedig visszatérnek a hajnali fagyok. Ismét támadnak a mínuszok, kedd reggel néhol akár -7 fok is lehet, de szerdán hajnalban nagyobb területen mérhetünk majd fagypont alatti hőmérsékletet. Csütörtökig biztos, hogy velünk marad ez a fagyos légtömeg, azt egyelőre nem látni, hogy mi lesz a hét második felében.

Ami a hétfői nap időjárását illeti: az ország nyugati, délnyugati harmadán erősen felhős vagy borult lesz az ég, emellett északkeleten szintén felhős idő valószínű, napközben azonban - északkeleten csak átmenetileg - fokozatosan szakadozik, vékonyodik a felhőzet, egyre több helyen a nap is kisüt. A két terület között, a középső országrészben kevesebb lehet a felhő, ott valószínű a legtöbb napsütés. Kevés helyen zápor, havas eső zápor északkeleten, kisebb eső délelőttig a délnyugati határ közelében alakulhat ki.

Az északi, északnyugati szél egyre nagyobb területen keletiesre fordul, amelyet időnként élénk lökések kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, északkeleten ennél hidegebb lesz az idő, arrafelé mindössze 6 és 10 fok közötti maximumokra van kilátás. Késő estére 0 és +8 fok közé hűl le a levegő, a délnyugati tájakon lesz az enyhébb idő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás