promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vészterhes meteorológiai bejelentés: fagyveszélyre figyelmeztetnek az időjósok, kemény napok jönnek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jelentősen nő a fagyveszély, figyelmeztetnek a meteorológusok.

Sándor, József, Benedek zsákban hozzák a meleget - de nem most. Ugyanis a hidegfront után sem lesz melegedés - sőt, hidegebb légtömeg fog hazánkba áramolni, és a meteorológusok előrejelzései szerint a következő napokban jelentősen nő a fagyveszély is. A hidegfront elvonultával ugyan csökken a csapadékhajlam, de többfelé megerősödik majd a szél - elsősorban az ország középső részén, az észak-Dunántúl egyes pontjain, illetve az ország észak-keleti csücskében.

Az OMSZ időjárási riasztást is adott ki, ami egésze vasárnap éjfélig marad érvényben. Ugyanis egy-egy zivatarra alacsony valószínűség mellett a szombat éjszakai órákban is van esély. Északkeleten és nyugaton hajnalra pedig foltokban pára és köd képződhet.

(Fotó: OMSZ)

A következő 24 óra időjárás-jelentése szerint szombat éjjel északnyugat felől megszűnik a csapadék, csökken a felhőzet, a csapadék súlypontja keletre és délre helyeződik. Reggelre az ország nagyobb részén kiderül az ég, ugyanakkor az északkeleti, keleti megyékben még hajnalban is sok lesz a felhő, és ott eső, zápor is előfordulhat. Elsősorban északkeleten és a délnyugati határszélen foltokban köd képződik. Éjfél után egyre nagyobb területen megélénkül az északnyugatira forduló szél, amely főként a Bakonyban meg is erősödik. Hajnalra többnyire 3 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap a keleti harmadban délelőtt sok lesz a felhő, majd csökken a felhőzet, kisüt a nap, csapadék is egyre kevesebb helyen várható. Másutt többórás napsütésre van kilátás, amit a Dunántúlon vékony felhőzet zavar. Utóbbi helyen estefelé megvastagszik a felhőtakaró, és néhol gyenge eső is kialakulhat. Az északnyugatira forduló szél több helyen megerősödik, vasárnap este mindenhol mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 17 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás