promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durva lesz, futószalagon érkeznek az időjárási frontok, lesz nemulass
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A távolodó ciklon után átmeneti megnyugvás jön, aztán jön a frontok sortüze.

A legfrissebb időjárás-jelentések szerint a fölöttünk létrejött ciklon fokozatosan halad kelet felé, így szerdán az ország keleti tájain még okozhat esőt, záport. Ezt követően átmenetileg megnyugszik felettünk a légkör, és enyhébb léghullámok is érkeznek. Az OMSZ azonban hozzátette, hogy az átmeneti, rövid nyugalom után futószalagon fognak majd érkezni a frontok, a hosszú hétvégére újra esőre kell számítani.

Szerda éjfélig van érvényben az a riasztás, amit keddre adtak ki a meteorológusok. A módosított riasztás szerint kedden az erős északi, északnyugati szelet északnyugaton az esti órákig helyenként viharos (60-75 km/h) lökések is kísérhetik. Este némileg veszít erejéből a légmozgás. Szerda hajnalban a Duna vonalától keletre foltokban, a délkeleti országrészben akár nagyobb területen is kialakulhat köd.

(Fotó: OMSZ)

Mielőtt megérkeznének azok a bizonyos frontok, nézzük meg, milyen lesz az időjárás a következő 24 órában.

Kedd éjszaka a középső országrészben csökken a felhőzet, így legfőképp a főváros tágabb térségében és a Dél-Alföldön derült vagy gyengén felhős lesz az éjszaka, ezeken a tájakon pára, köd képződhet. Ezzel szemben a Dunántúlon marad az erősen felhős, vagy borult ég, és arrafelé további eső, zápor is várható. Hajnalban északkeleten erősen megnövekszik a felhőzet, ott az éjszaka második felében fordulhat elő csapadék. Az északnyugati szelet a Dunántúlon továbbra is erős, időnként viharos közeli lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 9 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős, vagy borult lesz az ég, érezhetően csak a délután második felétől csökken a felhőzet. Szórványosan várható eső, zápor, főként a keleti országrészben. A Dunántúlon a nap második felére csökken a csapadékhajlam. Az északi, északnyugati szelet nagy területen erős, a Dunántúlon viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 15 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás