promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ma sem ússzuk meg kellemetlen szélsőségek nélkül, három vármegyére adtak ki riasztást a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Folytatódik a borús, csapadékos időjárás, 15 fok körüli maximumokkal.

Az elmúlt napok csapadékos, borús időjárását a mai napon sem ússzuk meg, sőt ezúttal még egy szélsőséges időjárási jelenség is kíséri a kialakuló záporok hatását, de most nézzük is részletesen milyen időre számíthatunk az elkövetkező időszakban. 

A HungaroMet előrejelzése szerint a mai napon A Dunántúlon és a középső tájakon erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt hosszabb időre kisüt a nap, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon várható. A Dunántúlon és a középső megyékben fordulhat elő eső, zápor, nyugat felé haladva nő a csapadék esélye. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között várható, de a naposabb tiszántúli vidékeken 16, 17 fok is lehet. Késő estére 5, 10 fok közé hűl le a levegő.

Az északi, északnyugati irányú szél északnyugaton azonban egyre nagyobb területen megerősödik és előreláthatólag a kedd esti órákig helyenként viharos (60-75 km/h) lökések is kísérhetik. Kedd este némileg veszít erejéből a légmozgás, de különösen a Dunántúl magasabban fekvő helyein továbbra is lehetnek majd erős, viharos lökések. A meteorológusok a megerősödő széllökések miatt három vármegyére is figyelmeztetést adtak ki, mégpedig

Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém vármegyékre.

Ehhez képest szerdán sem változik kellemesebb irányba az időjárás és a többnyire erősen felhős vagy borult időben több helyen valószínű eső, zápor. A nap vége felé kezd el határozottan csökkenni a felhőzet a Dunántúlon, ott ezzel összhangban fokozatosan csökken a csapadék esélye. Hajnalban a keleti tájakon foltokban köd képződhet. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon sokfelé erős lökések kísérik. A hajnali 2, 9 fokról 9 és 14 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön azonban a gomolyosodó felhőzet mellett általában néhány órás napsütésre számíthatunk. Csökken a csapadékhajlam, napközben már csak elvétve valószínű zápor. Időnként megélénkül az északi, északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet döntően 2 és 7, a csúcsérték 10 és 15 fok között alakul.

Ha még ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz, nézd meg a HungaroMet videóját is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás