promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarországot sem kíméli a Mónika ciklon, szaharai por borítja be hazánkat
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Mónika ciklon Magyarország időjárásra is nagy hatással lesz.

A legfrissebb időjárás-előrejelzés szerint hullámzó front érkezik, ennek köszönhetően pedig sok felhőre és csapadékos időre számíthatunk a következő napokban. A jelenleg a Franciaország felett elterülő Mónika ciklon bizonyos mértékben Magyarország időjárására is hatással lesz, ugyanis dél felől szaharai port fog idesodorni, ezáltal poros esőre kell számítani; vagyis az autómosást most is hanyagolni kell pár napig.

A Mónika ciklon ugyanakkor ahogy kelet felé vonul, veszít erejéből, és hazánkat is már mint egy hullámzó front fogja inkább elérni. Emiatt azonban semmiféle veszélyjelzést, riasztást nem adtak ki.

Az már biztos, hogy a következő napokban is marad az átlaghoz képest enyhébb időjárás, jövő hét elején viszont csapadékra kell számítani - nagyobb mennyiségben az ország keleti részében eshet.

A következő 24 óra időjárása így alakul majd:

szombat éjszaka nyugat, délnyugat felől ismét vastagabb felhőtömbök érkeznek, így jobbára felhős időre számíthatunk. Helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. Párásság, foltokban köd kialakulhat. A délkeleti szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között várható, a kezdetben kevésbé felhős északkeleti tájakon lehet gyenge fagy.

Vasárnap közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Napközben lehet egy nagyobb szakadozás, vékonyodás a felhőzetben, ekkor több órára kisüthet a nap, de a fátyolfelhőzet miatt ez nem lesz zavartalan. A nap első felében helyenként, majd az éjszakai órákhoz közeledve egyre nagyobb területen növekszik meg a csapadékhajlam. A délkeleti szél nagy területen lesz élénk, főleg az Észak-Dunántúlon időnként erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 14 és 20 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás