promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális fordulat az időjárásban: jéggel és zivatarral csap le a hidegörvény
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hirtelen és váratlan fordulat az időjárásban.

Bár a meteorológusok azt közölték, hogy fagyveszélyre kell számítani a következő 2-3 napban, most váratlan változás következett be hazánk időjárásában. A legfrissebb előrejelzések szerint egy úgynevezett hidegörvény, másnéven hidegcsepp éri el a Kárpát-medencét, ami nedvesebb időt hoz magával, vagyis növekszik majd a csapadékhajlam, és nem lesz annyira fagyosak a reggelek, mint várták.

Ettől függetlenül a fagyveszély továbbra is fennáll egészen szombatig, de gyengébb lesz a vártnál. A magassági hidegcsepp miatt megnövekszik majd a felhőzet, és esőre kell számítani több helyen is, de az igazi zuhé csak vasárnapra, illetve jövő hét elejére várható.

A csütörtök éjfélig érvényben lévő riasztás szerint szerdán helyenként előfordulhat zivatartevékenység. A zivatarokat intenzív csapadékhullás és apró szemű jég kísérheti. Csütörtökön kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenségnek alacsony a valószínűsége, de a biztonság kedvéért kitolták addig a riasztást.

(Fotó: OMSZ)

Az időjárás-előrejelzések szerint szerda éjszaka kelet felől növekszik a felhőzet, általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Elszórtan előfordulhat zápor. Az északi, északkeleti szelet főként az északkeleti megyékben és a Nyugat-Dunántúlon kísérik élénk, esetleg erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +6 fok között várható, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb értéket is mérhetünk.

Csütörtökön jellemzően erősen felhős lesz az ég, inkább csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap. Több helyen előfordulhat zápor. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti megyékben megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás