promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztetnek a meteorológusok, szörnyű sáreső szakad a nyakunkba
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pénteken lesz ne mulass, de szombatra is már riasztást adtak ki.

Az időjárás-előrejelzések már napokkal ezelőtt azt mutatták, hogy dél felől szaharai por érkezik hozzánk, ráadásul többfelé csapadékosra is fordul az idő, aminek következtében sáreső fog hullani az égből. Emiatt a meteorológusok mindenkit figyelmeztettek, hogy semmiképp se péntekre ütemezzük az autómosás, hanem hétvégére, amikor már nem áll fent a sáreső veszélye.

A pénteki napra nem adtak ki egyébként riasztást, csak azt közölték, hogy délután a Dunántúl déli felében kis eséllyel előfordulhat zivatar.

Szombatra viszont már ki van adva előre egy riasztás több vármegyére, ugyanis tartós (> 6 óra) sűrű köd (látástávolság pár száz méter) várható.

(Fotó: OMSZ)

A pénteki időjárás-előrejelzés szerint délelőtt még erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a déli óráktól délnyugat, dél felől szakadozik, csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen kisüthet a nap. A dél felől érkező csapadékzóna északnyugat felé halad, és több helyen várható eső, zápor. A levonuló csapadékzóna mögött kevés helyen előfordulhat zápor, délnyugaton zivatar sem kizárt. A délkeleti, keleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul, de a déli megyékben ennél melegebb is lehet az idő. Késő este 5, 11 fok közötti értéket mérhetünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás