promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elszabadul a pokol Magyarországon, szaharai por özönli el hazánkat
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szaharai por borítja be dél felől kis hazánkat, mocskos saras eső várható.

Pénteken kezdetét veszi a meteorológiai tavasz. Ennek első napjaiban nedvesebb és még mindig enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, pénteken több helyen kell esőre, záporra számítani, sőt akár az ég is megdörrenhet, de ami fontosabb, és emiatt figyelmeztetést is közöltek a meteorológusok, hogy dél felől szaharai por borítja be Magyarországot, és mivel az ország több pontján is csapadékosra fordul az idő, saras esőre kell számítani, tehát aki kocsit akarna mosni, ne pénteken tegye, hanem várja meg a hétvégét.

Az időjárás előrejelzés szerint továbbra sincs arra kilátás, hogy visszatérjen a télies idő, marad már az enyhe, kicsit hűvöskés tavasz, szóval a kerti munkákat is egész nyugodtan el lehet kezdeni.

Csütörtök éjszaka dél felől előbb fátyolfelhőzet borítja be az országot, majd az éjszaka második felében meg is vastagszik a felhőzet, és reggel a déli határ mentén már gyenge eső is előfordulhat. Nagyrészt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között alakul.

Pénteken délelőtt még erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a déli óráktól délnyugat felől csökken a felhőzet, és a déli tájakon több órára kisüt a nap, de az északi területeken egész nap felhős marad az idő. Dél felől csapadékzóna érkezik és - az északkeleti harmad kivételével - több helyen várható eső, zápor, délután délnyugaton zivatar sem kizárt. A délkeleti, keleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a déli megyékben ennél is melegebb lehet az idő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás