promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most közölték a meteorológusok: rekorddal zárjuk a februárt, de mivel indul a március?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok szerint rekorddal zárjuk az idei februárt.

Folytatódik az enyhe idő, a februárt újabb rekorddal zárhatjuk. A meteorológusok szerdán közölték, hogy február utolsó napján is a klímaátlagnál jóval magasabb nappali csúcshőmérsékletet mérhetünk, az ország keleti, dél-keleti részein 20 foknál is több lehet. Mondhatjuk, hogy idén elég hamar elvonult a télies időjárás, és az előrejelzések szerint nem is fog már visszatérni, bár március elején lesz egy kis hőmérsékletbeli visszaesés, ettől függetlenül viszont továbbra is klímaátlag felett lesznek a nappali értékek.

Az OMSZ szerint a következő napokban változékony lesz a felhőzeti kép, csapadékra pénteken van legnagyobb esély; de ne siessünk még ennyire előre. Riasztást ugyan nem adtak ki most, de megjegyezték, hogy szerda éjszaka a Dunántúl keleti részein, valamint az Északi-középhegységben helyenként sűrű köd képződhet, majd csütörtök délelőtt gyorsan javulnak a látási viszonyok.

A 24 órás időjárás-előrejelzés szerint szerda éjszaka többnyire fátyolfelhős lesz az ég, de időszakosan megvastagodhat a felhőzet. Párássá válik a levegő, helyenként köd is képződik. Néhol gyenge eső nem zárható ki. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Csütörtökön a látási viszonyok javulnak, és a változó, időszakosan erősebben megnövekvő felhőzet mellett általában több órára kisüt a nap. Néhol nem zárható ki gyenge eső. A délkeleti, déli szél megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul, a délkeleti tájakon mérhetjük a magasabb értékeket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás