promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Látványos fényjelenségek hazánk egén, de már nyakunkon a változás - részletes időjárás előrejelzés
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Aki mostanában figyelte az eget, meglepő dolgoknak lehetett szemtanúja. A hét elején azonban változik az időjárás hazánkban.

Ez a február eddig nem fest úgy, mint egy február, a hétvége folyamán is többször élénk napsütésben lehetett részünk. A hullámzó frontrendszer továbbra is gondoskodik róla, hogy maradjon a tavaszias időjárás, kedden akár melegrekord is dőlhet egyes helyeken, ha valóban 20 fok fölé kúszik a hőmérséklet. Ami azonban jelentős változást hoz, hogy bár ma reggel még sok helyütt esett, a nap további részében fátyolfelhős, szárazabb idő következik, még több napsütéssel.

A hétvége folyamán szombaton és a vasárnap is gyönyörű égi jelenségeket figyelhettünk meg, a főváros környékén és a Dunántúlon is lenyűgöző színekben pompázott az ég. Budapest és a Dunakanyar területén megjelenő esőfelhőknek köszönhetően gyönyörű szivárványok és felhőívek jelentek meg a lemenő nap fényében. Az Időképnek köszönhetően ezekben itt is gyönyörködhetünk:

Ami azonban az időjárást illeti, a HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn a köd fokozatosan mindenhol feloszlik, és napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, bár a főváros környékén és az Északi-középhegységben délutánig sok felhő lesz. Néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. Délnyugaton, az Alpokalján erősödő déli, délkeleti szél várható. A nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között lesz, de a Viharsarokban melegebb lehet. Késő este 6 és 11 fok közötti értékeket mérhetünk.

Este nyugat felé haladva egyre több fátyolfelhő érkezik, különösen a Dunántúlon, néhol vastagszik, és helyenként köd képződhet. A Tiszántúlon általában fátyolfelhős idő várható. Az esti órákban Dunántúlon néhol eső, zápor előfordulhat. A légmozgás mérsékelt marad. Az éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet.

Kedden reggel a Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg a Dunától keletre fátyolfelhőkkel tarkított napos idő várható. A nap második felében délnyugat felől a felhőzet növekedni fog, de északkeleten továbbra is derült vagy kissé felhős maradhat az ég estig. Reggelre néhol pára- és ködfoltok is kialakulhatnak.

Csapadék általában nem valószínű, de a Dunántúlon egy-egy zápor előfordulhat. A délkeleti és keleti szél sokfelé megélénkül, helyenként erős lökések is lehetnek. Délután általában 15 és 21 fok közötti hőmérséklet valószínű, de nyugaton pár fokkal hűvösebb lehet.

Az HungaroMET legutóbbi térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás