promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország felé tart a Louis ciklon, ezt fogja okozni hazánk időjárásában a meteorológusok szerint
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyarország felé közelít a Louis nevű ciklon.

Újabb névre keresztelt ciklonról hallani a nemzetközi hírekben. A franciák a Louis nevet adták annak a ciklonnak, ami a keleti irányba vonul, és ami megközelíti a Kárpát-medencét is. A meteorológusok előrejelzései szerint a Louis egy hullámzó frontálzóna képében fogja elérni Magyarországot, és csak nagyon lassan fogja elhagyni térségünket.

A ciklon miatt nem kell nagyon aggódni, csapadékos időt fog eredményezni, de továbbra is marad a megszokottól eltérő, enyhe időjárás, és a hosszútávú előjelzésekben az is látszik, hogy március elején stabilan 15-16 fok körül mérhetjük majd a nappali csúcshőmérsékleteket. Ugyanakkor az is igaz, hogy a hajnali fagyok teljesen eltűnnek, az ország nagy részében jóval fagypont feletti értékeket mérhetünk majd.

Ezek után tényleg már csak az a kérdés, vajon visszatér-e még a télies idő, vagy már tavasziasak maradnak a napok? Bizonyára sokan örülnének, ha már nem lennének újra mínuszok, és nem kellene annyira befűteni a lakást.

De ne siessünk ennyire előre, egyelőre foglalkozzunk a hétvégével: szombaton a nyugati tájakon elkezd vékonyodni a felhőtakaró, a Dunántúlon már szűrt napsütés is lehet. A vastag, zárt frontfelhőzet az ország délkeleti, keleti felére összpontosul, a csapadékzóna is kelet felé halad, délután már csak a Tiszántúlra korlátozódik. A délies szél többfelé lesz élénk, kora délutánig helyenként erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. Késő estére 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Aztán vasárnap nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Szórványosan előfordul eső, zápor. A nyugati, északnyugati országrészben kisebb a csapadék esélye. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödik. A csúcshőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás