promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ciklon robog felénk, fontos változást hoz, fel kell készülni - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre lehet most számítani majd.

Az elmúlt időszakban alaposan megváltozott az időjárás, mintha a télnek nem is lennének már etapjai, csupa tavaszias rezzenés váltotta fel a telet. A hőmérsékletben is mintha a tavaszias számok dominálnának, korábban pedig több napi melegrekord is megdőlt Magyarországon. Sokan már megszokták, hogy ekkora fordulat állt be, sokan azonban minden nap nézik az időjárás-jelentéseket, hogy hamar értesüljenek arról, ha változás állna be, ha arról lehetne hallani, hogy visszatér a hideg.

Mégis mi következik majd most?

A HungaroMet azt a címet adta a legfrissebb időjárás-előrejelzésének, hogy "félig szürke, félig szűrt". Megtudhatjuk, hogy a következő napokban ciklon közelíti meg a Kárpát-medencét, méghozzá az a ciklon, amit a franciák Louis-nak neveztek el, vagyis magyarul Lajosnak. Ennek hatására pedig kisebb változás van kilátásban, csapadékra számíthatunk, méghozzá több helyen, és többször.

Változékony időjárás jön tehát az elkövetkező időszakban, így hétvégén is erre kell majd készülnünk. Hullámzó frontálzóna jön, a csapadékzóna keletre tevődik, ám a megszokott enyheségben lehet részünk majd most is. A hullámzó frontálzóna pedig az elkövetkező napokban csak lassan hagyja el térségünket.

Hogy hol lehet majd számítani csapadékra Magyarországon?

A hungaroMet térképes időjárás-előrejelzésében mindent láthattok térképre vetítve, innen tájékozódhattok arról, hogy kell-e esernyőt magatokkal vinnetek majd, ha el szeretnétek indulni, illetve arról is, hogy mely térségekben várható így nedvesebb időjárás:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás