promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az átlag magyar nem tudja, ez a magyar város tartja brutális számmal a hidegrekordot Magyarországon - 84 éve mérték a farkasordító hideget
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen szám, elképzelni is nehéz, hogy milyen érzés lehetett.

Az elmúlt időszakban nagyon megnyugodott az időjárás, szinte tavaszt érzünk már a lábunk alatt annyira magas a hőmérséklet, és kevés mínusz mellett az igazi téli idő most elkerüli Magyarországot egyelőre. Persze még csak február közepe van, így pedig nem gondolhatjuk még, hogy már ki is tavaszodott, hiszen a tél visszatérhet, de egyelőre nem úgy tűnik, hogy ez az időjárás közeledik felénk. Gyenge frontokkal számolhatunk, ám ezek nem hoznak nagy változást.

A hétvégén is tavaszias időben lehet részünk majd a meteorológusok előrejelzései szerint.

A két gyenge front közül az egyik amúgy hétvégén toppan be, a másik pedig hétfőn érkezik, ám lényeges változást nem hoznak majd az országba. Legfeljebb kevesebb felhősödés és gyenge csapadék járhat a nyomukba. Az enyhe idő továbbra is marad, miközben jelentős lehűlés sem jön még. A HungaroMet YouTube-videós előrejelzésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy az ország egyes részein milyen időjárás jöhet majd, hány fokot mérhetünk ott, ahol élünk.

Ám ma évforduló van, február 16-án mérték 1940-ben a leghidegebbet Magyarországon. A videó után elmondjuk hol, és hogy pontosan mennyi mínusz volt ez a rekord.

Magyarország nagy részén ma is 10 fok feletti csúcsok vannak, ám ma van az évfordulója a mindenkori magyar hidegrekordnak, erről számolt be a Mosthír is. 1940-ben ugyanis Görömbölytapolcán (ma Miskolctapolca, és Miskolc egyik városrésze) mínusz 35 fokot mértek. A méréseket amúgy 1890 óta végzik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás