promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kellemetlen változás az időjárásban, ez nem hiányzott senkinek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rossz hírt közöltek a meteorológusok.

Valószínűleg a legtöbben már kibékülnének azzal az enyhe, tavaszias időjárással, ami az utóbbi időszakban uralkodik hazánkban. Az előrejelzések szerint azonban már nem sokáig lesz velünk ez a kellemes idő, küszöbön már a változás, ami csapadékot lehűlés hoz, ugyanakkor visszahozza a kellemetlen, hajnali fagyokat, a ködöt.

Jelenleg még egy peremciklon alakítja időjárásunkat, ami szépen lassan el fogja hagyni térségünket - háta mögött pedig jön a változás. A meteorológusok már hétvégén felkészítették a lakosságot arra, hogy szerdán újra megjelennek a negatív értékek, és az is tisztán látszik, hogy ezen a héten már nem lesznek 15 fok feletti, pláne nem 20 fok körüli nappali csúcsértékek. Általában 10 fok körül fog maradni majd a hőmérséklet, tehát az időjárás-előrejelzések szerint egyelőre nem tér vissza az igazi tél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre nem adott ki semmiféle riasztást; ez azt jelenti, hogy a hét első napján kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Ez ugyanúgy a következő napokra is igaz.

Ami a hétfői időjárást illeti: az összefüggőbb felhőzet keletebbre helyeződik, mögötte gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Délelőtt szórványosan a középső országrészben, majd egyre inkább keleten várható eső, zápor, a nap második felére csökken a csapadékhajlam, de néhol még lehetnek záporok. Egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható. Késő este 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás