promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A 20 fok ellenére sem kímél minket az időjárás, 70 km/h-t is meghaladó széllökések csapnak le hamarosan ezeken az országrészeken - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk milyen időjárás vár ránk a következő napokban.​

Már napok óta tombolt az országban a februári tavasz, a közel 20 fokos csúcshőmérsékletek pedig valljuk be igencsak szokatlanok az év ezen szakában. A kellemes tavaszias időt pedig maximum az erősebb széllökések zavarhatják meg, főleg az északi országrészben, és a Dunántúl területén a következő napokban, de most nézzük is részletesen milyen időjárásra számítanak a meteorológusok a következő napokban.

A HungaroMet előrejelzése szerint csütörtök délután napos, időnként fátyolfelhős idő várható, majd este az északi országrész fölé frontfelhőzet húzódik, amiből az északi határvidéken néhol szemerkélő eső nem kizárt. A déli, délnyugati szél főként az északkeleti harmadban többfelé megerősödik, és arrafelé egy-egy viharos is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között várható. Késő estére 4 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Ehhez képest csütörtökre sem változik jelentősen az időjárás. Délelőtt nagyrészt szakadozik, csökken a felhőzet, és néhol még gyenge eső nem kizárt. A nap második felében döntően fátyolfelhős, napos idő valószínű, viszont északon helyenként maradhatnak erősen felhős körzetek. A délnyugati szél nagy területen lesz élénk, amit főként a Dél-Dunántúlon kísérhetnek erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában hasonlóan a mai naphoz 12 és 18 fok között várható, de a tartósabban felhős, szélvédett északkeleti tájakon 10 fok körüli értéket is mérhetnek.

A hétvége közeledtével pedig pénteken nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Helyenként előfordul eső, zápor, nagyobb eséllyel északon, északkeleten. A délnyugati, déli szél azonban sokfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik.. A hőmérséklet hajnalban 2 és 9, kora délután általában 12 és 19 fok között alakul, de északkeleten hidegebb is lehet.

A várt legerősebb széllökések akár meghaladhatják a 70 km/h-t is, így Vas, Veszprém és Zala vármegyékre elsőfokú riasztást adtak ki a meteorológusok.

A tavaszias idő tehát nagyon úgy tűnik még jó pár napig velünk marad, így bátran kimerészkedhetünk majd a szabadba is ha úgy tartja kedvünk. Ha pedig még ennél a többre vagy kíváncsi várható időjárásunkkal kapcsolatban tekintsd meg alább a HungaroMet videós előrejelzését is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás