promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Példa nélküli dolog történik időjárásunkban, ezektől a számoktól még a meteorológusok is felkapták a fejüket - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Februárhoz képest teljesen szokatlan időjárás vár ránk a következő napokban.

Az elmúlt néhány napban jelentős változások ment keresztül időjárásunk, mostanra pedig legalábbis napközben mindenképp úgy tűnik a télnek nyoma sincs, a közel 20 fokos csúcshőmérsékletek pedig igazi tavaszias időt jelentenek így február elején.

De hogyan is alakul időjárásunk ma és a következő napokon?

A HungaroMet előrejelzése szerint a mai napon is folytatódik az úgynevezett februári tavasz és napos idő várható, inkább csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, de eleinte a Tiszántúlon lehetnek még felhősebb körzetek. Csapadék nem lesz. A nyugati, délnyugati szél nagy területen megélénkül, megerősödik, néhol viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között várható, de néhol a 20 fokot is elérheti a csúcsérték, ami szinte példanélküli így február elején. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Ehhez képest csütörtökre sem változik jelentősen az időjárás. Változóan felhős időre számíthatunk, általában több órára kisüt a nap, majd a nap második felében főleg északon erősebben megnövekedhet a felhőzet. Csapadék általában nem valószínű, csak elvétve fordulhat elő kisebb eső az esti óráktól. A délnyugati, déli szél sokfelé megerősödik. Délutánra 11 és 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökre változóan felhős idő várható, de főleg északon lehetnek erősebben felhős időszakok, tájak is, ott elvétve gyenge eső sem kizárt. A délnyugati, déli szél sokfelé megerősödik. Hajnalban általában -1, +7, kora délután 10, 17 fokot mérhetnek, északkeleten számíthatunk majd a hűvösebb, délen az enyhébb időre.

A tavaszias időjárás pedig úgy tűnik egész héten kitart majd, pénteken ugyanis általában fátyolfelhős, száraz időre számíthatunk, de főleg északon, északkeleten lehetnek erősebben felhős vidékek is, arrafelé néhol előfordulhat eső. A délnyugati, déli szél megerősödik, főleg a Dunántúlon több helyen viharossá fokozódik. A hőmérséklet hajnalban 2 és 9, kora délután azonban már 11 és 19 fok között alakul.

Ha még ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz, nézd meg a HungaroMet videós beszámolóját is alább!


 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás