promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a mindent felkavaró felmelegedés, de a szél sem csendesedik, az ország ezen részére adtak ki vészjelzést - részletes időjárás
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre kell számítanunk pénteken és szombaton az időjárás tekintetében. 

Változékony és frontokkal teli időjárással nézünk szemben, most egy hidegfront vonul végig a Kárpát-medencében. Záporokkal teli időnk lehet, továbbá a nagy széllökésektől sem szabadulunk meg. De nem kell sokat várni a melegfront megérkezésére sem. Mutatjuk, hogy milyen lesz a pénteki, illetve a szombati napunk. 

[[cikk1]]

Pénteken legalább néhány, a Duna-Tisza közén több órára kisüt a nap, miközben frontális felhőzet terjeszkedik kelet felé. A HungaroMet időjárás előrejelzésre szerint napközben még inkább csak a Dunántúlon helyenként, késő délutántól, estétől viszont északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Az ország középső harmadán élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél, amely délután átmenetileg nagy területen délnyugatira fordul és kissé mérséklődik. A hőmérséklet napközben elérheti a 10 fokot is, este csak az északi helyeken válthat át mínuszba. 

Este a Tiszántúlt is beborítja a vastag frontfelhőzet, de közben nyugat felől már elkezd gyors ütemben felszakadozni, csökkenni a felhőtakaró, reggelre már derült tájak is lesznek. A nyugatról kelet felé vonuló, sokfelé esőt, északkeleten havas esőt, havazást, esetleg néhol átmeneti ónos esőt is okozó kiterjedt csapadékzóna hajnalra elhagyja hazánkat, de mögötte még előfordulhat kevés helyen záporos csapadék. Az északnyugatira forduló szelet sokfelé erős, viharos széllökések kísérik. 

Szombaton aztán kisüthet a nap, néhol azonban kialakulhatnak záporok. Az erős, néhol viharos szél velünk marad, sőt vészjelzést is kiadtak miatta. Fejér, Somogy és Veszprém vármegyékben citromsárga vészjelzés van érvényben. Ez azt jelenti, hogy ezeken a helyeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Részletes időjárás-előrejelzés a HungaroMet videójában hallható. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás