promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt laksz? Az egyik vármegyére fontos figyelmeztetés adtak ki, durván kettészakad az ország az időjárást tekintve
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időben lehet majd részünk az elkövetkező napokban Magyarországon.

A hét elején következett a nagy fordulat, és a megelőző tavaszias időjárást követően hatalmas változás következett, télies idő jött be Magyarországra, így pedig a reggelek nagyon sokszor fagyosak már, miközben az ország egyes részein állandósultak a hószállingózások is. A hőmérséklet sokszor mínuszba hajlik, így most sokan kérdezik, és keresik is, hogy vajon milyen időre lehet majd számítani a következő héten, lesz-e valami rendkívüli az időjárásban?

A HungaroMetelőrejelzései szerint a következő hét első napján, azaz hétfőn eltérően alakul majd az időjárás Magyarország északi és déli részén. Délen a borult idő mellett csapadékra is lehet majd számítani a nap folyamán, addig északon pedig napsütés várható, ám erős széllökésekre is kilátás van. Majd a folytatást illetően is lesznek majd változások.

Jelenleg amúgy egy olyan ciklon alakítja az időjárási viszonyainkat, amely hazánktól északra található, ám holnapra már megérkezik az a nedvesség is, amely tőlünk nyugatra található. Ez a két hatás pedig együttesen fogja alakítani majd azt, hogy milyen idő várható Magyarországon hétfőn. Ennek a hatása figyelhető meg tehát abban a különbségben is, amelyet hazánk északi és déli tájain figyelhetünk majd meg a hét első napján.

A meteorológusok pedig megmutatják térképen is azt, hogy milyen időben lehet részünk holnap Magyarországon, a térképen tudtok tájékozódni a lakóhelyeteket illetően is. közben érkezett egy figyelmeztetés is, az egyik vármegyére adták ki.

Közben figyelmeztető előrejelzés is érkezett Bács-Kiskun vármegyében ónos eső miatt. A figyelmeztető előrejelzésben arról is olvasni lehet, hogy holnap estétől az ország déli részén (Dél-Dunántúl, Dél-Alföld) a csapadék egyre nagyobb területen havazásba vált át, és - jelentős területi bizonytalanság mellett - akár 2-3 cm tapadó hóréteg is kialakulhat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás