promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyökeres változás az időjárásban, kemény hideg, nappali mínuszok, sarkvidéki légtömeg borítja be az országot
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meg vannak számlálva a januári tavasz napjai.

Néhány napig még kitart az enyhe időjárás, azonban a januári tavasz hamarosan véget ér, ugyanis gyökeres változás következik hétvégén. Egy mediterrán ciklon kemény hideget, csapadékot, és nappali mínuszokat hoz magával, míg hétvégén jelentős csapadékra kell számítani, a 2. hét első felében a nappali mínuszok, a hideg fog dominálni.

Csütörtökre már riasztást adtak ki a meteorológusok: a délutáni, esti órákban a délkeleti területeken - kis eséllyel - előfordulhat egy-egy zivatar. A zivatarokhoz viharos erejű (~ 60-70 km/h) széllökések társulhatnak. A nyugati, északnyugati szelet az Északi-középhegység magasabb területein 70 km/h közeli lökések kísérhetik.

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint csütörtökön változóan, időszakosan erősen felhős időre számíthatunk. Helyenként fordulhatnak elő záporok, főként a reggeli, egy-egy esetleg az ég is megdörrenhet. A nyugatira, északnyugatira forduló szél hazánk északkeleti, északi felében nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű. Késő estére 2 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás