promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kőkemény hidegfront köszönt minket az újesztendőben, a meteorológusok is csak kapkodják a fejüket attól, ami jön
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az előrejelzések szerint bizony jelentősen megváltozik időjárásunk 2024 első napjaiban.

Az utóbbi néhány nap időjárása igencsak enyhe volt a decemberi időszakhoz képest, hiszen karácsonykor és azóta is 15 fokos napközbeni maximumokat élvezhettünk, ami igen kellemesnek mondható még úgy is, hogy a Duna áradása azért jó néhány helyen komoly károkat okozott.

Az év utolsó napján azonban az előrejelzések szerint jelentőset fordul majd időjárásunk, az újévet pedig egy kiadós hidegfronttal és lehűléssel köszönthetjük majd.

Az Időkép előrejelzése szerint ma, azaz szilveszter napján a ködös reggelt követően napközben felhősebb, borongósabb, illetve naposabb tájakkal is találkozhatunk. Késő délután kisebb eső, zápor helyenként az északi-északkeleti tájakon már előfordulhat, majd este északnyugat felől egyre többfelé lesz szükség az esernyőkre. A déli-délkeleti szél a Dunántúlon és a középső tájakon sokfelé élénk, erős lesz. Napközben a borongós, szürke tájakon 2-6, máshol 7-14 fokra van kilátás.

Ehhez képest azonban már éjszaka és hétfőn virradóra egy hidegfront hoz többfelé esőt, záporokat, néhol egy-egy zivatar sem kizárt, majd délutánra a csapadékmező kelet felé távozik és a front mögött egyre többfelé kisüt a nap. Egyre nagyobb területen fordul északnyugatira, nyugatira a szél, melyet élénk, néhol erős lökések kísérhetnek. 4 és 11 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Kedden, azaz január 2-án pedig hajnalra ismét ködfoltok képződhetnek. Napközben sok felhő lesz hazánk fölött, de elsősorban csak az ország északi felén alakulhat ki kisebb eső, futó zápor. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a déli-délnyugati szél. A csúcsértékek 4 és 12 fok között alakulnak.

Szerdán az előző napokhoz hasonlóan szeles, többfelé esős, záporos időre van kilátás, a délnyugati, majd a nyugati szelet néhol viharos lökések is kísérhetik. Napközben 7-13 fokot mutathatnak a hőmérők. Csütörtökön naposabb és felhősebb tájak válthatják egymást, de hajnalban és reggel még többfel előfordulhat futó zápor, kisebb eső. Többfelé élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. A csúcsértékek pedig 7 és 14 fok között alakulhatnak majd.

Ha ennél is bővebb előrejelzésre vágysz várható időjárásunkról, tekintsd meg az OMSZ videóját is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás