promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tavaszi idő tör be az év utolsó napjaiban, de a figyelmeztetést már kiadták - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ködös, de nyugodt időnk lesz az év hátralévő napjaiban. 

Az év utolsó napjaiban nyugodt marad az időjárás, a legnagyobb kihívást ismét a köd fogja jelenteni. Szilveszterkor egy front éri el a hazánkat, amelyeket még több front követ majd. Épp ezért igencsak változékony idő lehet és az év is így fog elkezdődni.

Szombaton a nap első felében fokozatosan javulnak a látási viszonyok, de északkeleten lesznek olyan területek, ahol csak lassan oszlik fel a ködtakaró. Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás jelentése szerint délutánra viszont az ország legnagyobb részén gyengén felhős, napos idő lesz a jellemző. Számottevő csapadék nem várható, de a ködös részeken szitálás előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, a tartósabban borult, ködös részeken ennél hűvösebb lesz. Késő estére 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hiába lesz majdnemhogy tavasz idő, köd miatt mégis vészjelzést adtak ki. Leginkább az északi vármegyéket fogja érinteni a sűrű, tartós köd. Ide tartozik Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye is. 

Vasárnap, az év utolsó napján is köddel kezdődik majd a reggel. Hajnalban mínuszokra is kell számítani, -1,-2 fok lehet majd. Napközben majd a köd és rétegfelhőzet kiterjedése gyorsan csökken, várhatóan az Északi-középhegység fölé húzódik vissza. Csak itt-ott fordulhat elő szitálás, este, éjjel beborul az ég, és egyre több helyen elered az eső, záporeső. Ám így is a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között valószínű, de a tartósabban borult, párás országrészekben csak 2, 7 fokot mérhetnek.

Vészjelzés nélkül pedig szilveszterkor sem ússzuk meg, tartós, sűrű köd miatt az ország középső részére adtak ki citromsárga figyelmeztetést. A vármegyék közé beletartozik Pest, Heves és Nógrád is. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás