promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyes időjárási jelenség miatt adtak ki riasztást a meteorológusok, nem sok jóra számíthatunk karácsony előtt
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárás vár ránk néhány nappal karácsony előtt.

Már csak néhány nap és itt a karácsony, a tartósan hideg időjárás azonban csak nem akar enyhülni, hasonlóan a sűrű ködhöz, ami nagyon veszélyes lehet az autósok számára. Az időjárásunk a következő napokban ugyanakkor még ha nem is jelentősen, de változni fog, mutatjuk is hogyan!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon szakadozóban levő frontális felhőzet vonul át északnyugatról délkelet felé, mely előtt a köd, rétegfelhőzet a legtöbb helyen felszakad, így országszerte kisüthet a nap. Az Alpokalja szélárnyékos részein, a Dráva mentén, Borsodban és Szabolcsban ugyanakkor továbbra is borult, párás, ködös idő lesz a valószínű. A frontfelhőzetből az északnyugati tájakon és az északi határnál előfordulhat gyenge eső, a ködös, rétegfelhős területeken szitálás, ónos szitálás. Az északnyugati szél élénk, főként a középső országrészben elég erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, ködös részeken 0 és +3, másutt 4 és 10 fok között várható. Késő estére pedig -3 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

A meteorológusok azonban ezek mellett arra figyelmeztetne, hogy ma egy gyenge hidegfrontnak köszönhetően a legtöbb helyen - várhatóan a délelőtti órákban - jelentősen javulnak a látási viszonyok, azonban helyenként tartósabban megmaradhat a köd. A ködös, rétegfelhős területeken ónos szitálás, szemcsés hó, sőt gyenge ipari havazás is előfordulhat. Ezért Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye kivételével az ország egészére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki a tartós, sűrű köd miatt.

Ehhez képest csütörtökre már nagyobbrészt erősen felhős égre van kilátás - reggel, délelőtt délnyugaton és északkeleten néhol még párás, ködös maradhat az idő. Gyenge eső napközben is előfordulhat majd helyenként, majd estétől jobban növekszik a csapadék esélye. A délnyugatira forduló szél a nap folyamán egyre nagyobb területen megerősödik. A csúcsértékek azonban már 2 és 10 fok között alakulnak, tehát enyhe felmelegedésre számíthatunk karácsony előtt pár nappal. Az pedig, hogy idén sok-sok év után végre fehér karácsonyunk lesz-e, hamarosan kiderül.

Ha még több információra vágysz nézd meg az OMSZ videós előrejelzését is!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás