promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére: hajnalban közölték a meteorológusok
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hajnalban jött a meteorológusoktól a figyelmeztető előrejelzés.

A mind nagyobb területen megélénkülő északnyugati, északi szélnek köszönhetően hajnaltól az ország keleti részein egy összeáramlási vonal mentén előfordulhat záporos jellegű csapadék. Ezt leszámítva a jövő hét közepéig érdemi mennyiség nem várható, és december 22-én is csupán esőre számíthatunk. A legfrissebb időjárási előrejelzések szerint a fehér karácsony esélye nagyon csekély, szóval szoktassuk magunkat a gondolathoz, hogy idén is szürke, helyenként napos időnk lehet, és legfeljebb eső hullhat az égből.

A meteorológusok hajnalban adtak ki egy figyelmeztető előrejelzést Magyarország területére. Ugyan semmiféle veszélyjelzés nincs érvényben pénteken, de az OMSZ azt közölte, hogy a hajnali órákban a Dunától keletre több helyen képződött köd, ami a reggeli órákban mindenhol fokozatosan feloszlik.

Napközben egy összeáramlási vonal mentén képződő záporos csapadékból az Északi-középhegység magasabb helyein néhány cm-es friss hóréteg is összegyűlhet, de síkvidéken megmaradó hó nem várható.

A pénteki, országos időjárás-előrejelzés szerint elsősorban a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Dunától keletre lehet nagyobb területen összefüggő, vastagabb felhőzet, és arrafelé lehet számítani gyenge vegyes halmazállapotú záporos csapadékra. Másutt kevesebb felhő valószínű, és kisebb a csapadék kialakulási esélye. Az északi, északnyugati szelet főként a Dunántúlon, a Duna vonalában, illetve a Zemplén környékén kísérhetik élénk, erős lökések. A hőmérséklet délután 1 és 8, késő este -7, +3 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás