promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes mennyiségű eső hullik ma a nyakunkba ebben az országrészben, pusztító amire figyelmeztetnek a meteorológusok
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sok jóra nem számíthatunk a mai napon az előrejelzések szerint.​

Az utóbbi napok nyugodt, már-már kellemes időjárása után a mai napon nem számíthatunk sok jóra, már ami a várható esőt jelenti. Ma ugyanis országszerte leszakad majd az ég és igen jelentős mennyiségű csapadék hullik majd leginkább a déli vármegyéinkre. Ezekre a területre komoly riasztást is kiadtak a meteorológusok, így kültéri programot ne nagyon tervezzünk a mai napra, de most nézzük is részletesen milyen időre számíthatunk a mai napon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzését olvasva még egyértelműbbé válik, hogy a mai napon nem számíthatunk sok jóra. Országszerte általában borult marad az ég, és több helyen párássá válik a levegő. Mégsem ez tűnik a legrosszabb jelenségnek ugyanis több hullámban várható kiadós mennyiségű eső. Döntően mérsékelt marad a légmozgás, a Tiszántúlon élénkülhet meg eleinte a délies szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 10 fok között várható, de az északi, északkeleti harmadban ennél hidegebb is lehet. Késő estére 1 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Az északi, északnyugati országrész kivételével a napi csapadék mennyisége területi átlagban várhatóan meghaladja a 20 mm-t, míg az ország déli felén a 30 mm-t is. Kiemelten a Dunántúl délnyugati részein lokálisan 40-50 mm csapadékösszeg sem kizárt, ami igen jelentős, ritkán látott mennyiségnek számít.

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Tolna és Zala vármegyékre ezért másodfokú, narancssárga riasztást adtak ki a meteorológusok. Ezeken a területeken több mint 30 mm csapadék hullhat 24 óra alatt.

Ma tehát rengeteg esőre számíthatunk, az előrejelzések szerint azonban csütörtöktől már szerencsére egyre kevesebb helyen valószínű csapadék, reggelre nagyrészt megszűnik a csapadéktevékenység. Emellett reggel már szakadozgathat a felhőzet. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig nagyrészt 0 és +5 fok között valószínű.

Ha még részletesebb beszámolót szeretnél hallani a várható időjárásról, nézd meg az OMSZ videós előrejelzését is alább!

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás