promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lecsap a sűrű köd az ország egyik részén, azonnal közölték a figyelmeztetést a meteorológusok
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A fronthatás miatt pár fokot melegszik az idő, de az esőt így sem ússzuk meg. 

A hét első napjaiban úgy tűnik nem fog esni a hó, de ennek ellenére mégis igazi téli időnk lehet. Sűrű köd miatt adtak ki vészjelzést, szerdán pedig olyan esőre számíthatunk, ami rég volt. Mindez azért lehet, mert több hullámban gyenge front vonul át a Kárpát-medencében, ez pedig pár fokos melegedést is okoz. A hét második felében majd csak elszórtan  lehet csapadék, a hétvégén pedig ismét jöhetnek a hidegebb napok. 

Kedden a délnyugati, déli és északkeleti megyékben tartósan borult, párás idő valószínű, az Észak-Dunántúlon és Budapest körül lehet legnaposabb az idő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás előrejelzése szerint késő délutántól, estétől délnyugat felől beborul az ég, és estétől délnyugat felől elszórtan lehet eső. A délies szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, a tartósan borult, ködös tájakon viszont ennél hidegebb lesz. Késő estére -1 és +8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ónos esőre ma mindenképp számíthatunk, Borsod-Abaúj-Zemplén megyére elsőfokú vészjelzést adtak ki miatta. Az ország déli részén is citromságra figyelmeztetés van érvényben a tartós köd miatt, ezért érdemes a reggeli órákban figyelmesnek lennie az autósoknak, nehogy baj történjen.

Szerda hajnalban eléri az országot az eső és arra is kelhetünk, hogy országszerte esik, sok helyen még az ég is megdörrenhet. A déli vármegyékben 10 fok körüli lesz a hőmérséklet, az ország északkeleti részeiben lehet hidegebb. Az esőzések miatt az ország déli részére vészjelzést is kiadtak: Somogy és Baranya vármegyékben narancssárga vészjelzés van érvényben, ott 24 óra alatt több mint 30 mm csapadék hullhat. A citromsárgával riasztott területeken 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás