promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlen, ami érkezik az időjárásunkban a meteorológusok szerint: havazásból és ónos esőből sem lesz hiány ezekben az országrészekben
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ország több pontján komoly havazás várható a mai napon.

Az utóbbi napokban bizony nem volt hiány izgalmakból, már ami az időjárást illeti. Több napig esős, felhős rendkívül hideg, téli időnk volt, aztán egyik pillanatról a másikra átlagban 10-15 fokot melegedett a levegő, most azonban úgy tűnik újabb lehűlés következik, de mutatjuk is a részleteket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon, szombaton általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, emellett az éjszaka kialakult köd, pára is fokozatosan megszűnik.

Sokfelé várható eső, zápor, ami északnyugat felől egyre nagyobb területen - nagyjából a Pécs-Miskolc vonalig - havas esőbe, havazásba vált. Északnyugaton a friss hóréteg síkvidéken meghaladhatja az 5, a magasabban fekvő területeken akár az 5-10 centimétert is.

Átmeneti időre néhol ónos eső előfordulhat, sőt helyenként zivatar is kialakulhat. Késő délutántól nyugat felől csökken a csapadékhajlam. Eleinte északnyugaton az északnyugati, délkeleten a déli szelet erős lökések kísérhetik. Napközben az északnyugatira, nyugatira forduló légmozgás többfelé erős, az Észak-Dunántúlon időnként viharos lesz, és ott a magasabban fekvő helyeken hófúvás is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 18 fok között valószínű, északnyugatról délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket. Késő estére -3 és +8 fok közé hűl le a levegő, a keleti határvidéken lesz a melegebb.

A várható havazás miatt a riasztást is kaidták a meteorológusok. Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala vármegyékben.

Ehhez képest vasárnapra nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, általában több órára kisüt a nap. Erősen felhős területek főleg hazánk északkeleti harmadán lehetnek, elsősorban ott előfordulhat helyenként hózápor, kisebb havazás. Az északnyugati szelet élénk, az Észak-Dunántúlon sokfelé erős lökések kísérik. Kora délutánra -2 és +3 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn pedig napközben nyugat felől fátyolfelhőzet érkezhet, amely délután vastagodhat is. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szelet főként az Észak-Dunántúlon kísérhetik élénk, időnként erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -9, -3 fok között várható, de szélvédett fagyzugokban ennél hidegebb lesz. Kora délutánra is csupán -4, +3 fokig melegszik fel a levegő.

Ha még ez sem volt elég információ, az OMSZ videós előrejzéséből most még többet is megtudhatsz várható időjárásunkról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás