promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kemény lesz, 15 centiméter hó is eshet ebben az országrészben, íme a részletek
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Felbolydult kicsit az időjárás, az ónos eső lehet a legveszélyesebb csütörtökön.

Meglehetősen furán alakul a csütörtöki időjárás, hiszen nagyon sokfelé havazik Magyarországon, konkrétan megbénította Budapest közlekedését a hó a mai nap folyamán. Az intenzív havazásról pedig már jönnek egyre és másra a fotók a közösségi média oldalakon, ez az első olyan nap ezen a télen, amikor ennyire sok helyen esik egyszerre a hó, és meg is marad, így nem csoda, hogy mindenkit ez érdekel a mai nap folyamán a legjobban. Ám veszélyre is figyelmeztetnek a meteorológusok csütörtökön, hiszen komoly gondokat okozhat az óno eső.

Jelenleg narancs riasztás van érvényben.

Az Időkép pedig arról ír, hogy akár piros riasztás is jöhet az ónos eső miatt Magyarországon, így most főleg nagyon megéri tájékozódni azt illetően, hogy alakul az időjárás az elkövetkező órákban. A lap arról ír, hogy ahogy egyre jobban telik az idő, úgy alakulnak át a a havazós területek ónos esős területekké. Ez pedig annak a következménye, hogy egyre jobban bekúszik fölénk a meleg, így ennek köszönhető a változás. Közben az is egyértelmű, hogy hazánkban hol tarthat ki leginkább a nap folyamán a havazás, ez pedig az északi-északkeleti határszél.

Közben azt is megtudhattuk, hogy bizony az észak-északkeleti részekben, és kiemelten a Dunakanyarban, az Északi-középhegységben és az északkeleti részeken akár 5-15 centiméter hó is lehullhat.

Hol jöhet az ónos eső?

Az Időkép arról számol be, hogy elsősorban a Budai-hegyekben, a Dunakanyarban (Pest vármegye északi része és Nógrád), valamint az Északi-középhegységben akár tartós ónos eső is kialakulhat, ami komolyabb, vastagabb jégpáncélt is eredményezhet. Később pedig egyre inkább északkeletre vándorol majd az ónos esővel érintett terület.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás