promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli időjárásra figyelmeztetnek a meteorológusok, alig hittek a szemüknek, mikor meglátták
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok is csak kapkodják a fejüket a következő napok időjárása miatt.

Rendkívülinek mondható, markáns hőmérsékleti hullámvasútban lehet részünk a következő napokban; hazánk időjárása eléggé megbolondul, nem tudja majd eldönteni, hogy hideg legyen és hó, vagy meleg és folyékony csapadék. A meteorológusok előrejelzése szerint míg a hét első felében a hideg, addig a második felében az enyhébb idő fog dominálni, ugyanis érkezik majd egy melegfront, aminek hatására néhol 15 fokos nappali csúcshőmérsékletet is mérhetünk.

A frontérzékenyek tehát nem fognak örülni annak a rendkívüli időjárástól, ami ezen a héten vár ránk.

Hétfőre ugyan nincs kiadva veszélyjelzés, azonban az OMSZ figyelmeztetett arra, hogy napközben újabb hullámban érkezik csapadék, amely mentén az Észak-Dunántúlon, és a keleti, északkeleti területeken fordulhat elő helyenként gyenge havazás, hózápor. Nyomában lepel - 1-2 cm hó hullhat, ami nappal olvadozni fog. Hétfő éjjel az Északi-középhegységben és annak környezetében tartósabb havazás kezdődik.

Ami az országos időjárás-előrejelzést illeti: hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás, de késő délelőttig lehetnek még kevésbé felhős tájak, illetve időszakosan elvékonyodik a felhőtakaró. Helyenként előfordulhat hószállingózás, északnyugaton néhol havas eső is, de napközben az északkeleti harmad kivételével esőre vált át a csapadék típusa. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet kora délután 0 és +8, késő este -1 és +5 fok között várható.

Hogy mit tartogatnak pontosan a következő napok, és hogy mit is jelent lényegében ez a bizonyos markáns hőmérsékleti hullámzás, arról bővebb tájékoztatást kaphattok az OMSZ legfrissebb időjárás-jelentésében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás