promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pusztító ciklon éri el hazánkat hétfőn, elképesztő mennyiségű hó és eső várható ebben az országrészben
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rettentően hideg, esős idő vár ránk a következő napokban.​

Az utóbbi napokban hazánkban is beköszöntött az igazi, borongós téli idő, erős széllel és havazással, ez pedig a következő napokban sem néz majd ki másképp az előrejelzések szerint. Sőt, talán még az eddigieknél is zordabb időjárás köszönt ránk hamarosan. Mutatjuk is a részleteket!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap estétől csaknem mindenütt csökken a felhőzet, majd az éjszaka második felétől nyugat felől nagyobb felhőtömbök érkezhetnek a Dunántúl fölé. Ott helyenként előfordulhat hószállingózás, havazás, néhol havas eső, ónos eső. A légmozgás mérséklődik, csak időnként élénkül meg az északnyugati, majd a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -8 és 0 fok között alakul, de a szélvédett fagyzugokban hidegebb is lehet. 

A rendkívül hideg idő tehát továbbra is velünk marad, hétfőre pedig még a kiadós eső és a hó is megérkezik az országunkba. Az Időkép ugyanis közben arról ír, hogy észak, északkelet készülhet az első nagyobb havazásra, hétfő éjjel egy mediterrán ciklon éri el hazánkat, ami főként az ország déli felére és a Dunától keletre okoz majd többfelé kiadós csapadékot. 

A mediterrán ciklonnal dél-délnyugat felől érkező enyhébb levegő hatására hétfőn az ország nagy részén eső várható, északon, északkeleten azonban ez az enyhülés nem lesz számottevő, így itt végig hó formájában hullhat a csapadék. Borsodban pedig10-15 centiméter hó is lehullhat

A legtöbb hó előreláthatóan a borsodi, zempléni térségében hullhat, itt kedd estig akár síkvidéken is 10 centimétert meghaladó hóréteg alakulhat ki, a hegyekben ennél több, néhol a 15-20 centi sem kizárt. Ez pedig azt jelenti, hogy a bátrabbak akár már szánkózhatnak is a gyönyörű havas környezetben.

Ez a ciklon előreláthatólag szerdán hagyja el majd hazánkat, majd ezt követően északnyugat felől szárazabb, fagyosabb levegő érkezik fölénk, csütörtök hajnalban a derültebb, vastagabb hóval borított északkeleti tájakon bizony nem kevesebb, mint -10 fok alá hűlhet a levegő. Ezután pedig némileg jó hír, hogy bár átmeneti, de jelentős felmelegedés jön így egy ideig fellélegezhetünk a hideg napok után.

Ha ez nem lenne elég, az OMSZ videós előrejelzésében még ennél is többet megtudhatsz a következő napok időjárásáról.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás