promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megbabonázó szépségű új meteorológus közölte: hózáporral és viharos széllel támad a sarkvidéki légtömeg
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az OMSZ új, csinos meteorológusa nagyon rossz híreket közölt hazánk időjárásáról.

Az OMSZ bemutatta az új meteorológusát, a rendkívül csinos Annát, aki ugyan rossz hírekkel szolgált, mégis rögtön megkedvelték az embereket; sőt, valaki azt írta az időjárás-jelentő videó alatt, hogy "máris szerelmes lett".

Az új meteorológus valóban nem kecsegtetett túl sok jóval az előttünk álló napokat illetően: pénteken ugyanis érkezik egy hidegfront, ami mögött erős, helyenként viharos széllel hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg érkezik hazánk térségébe, így egyre zordabb időjárásban lesz részünk. Ráadásul pénteken még esőre, záporesőre, majd a következő napokban inkább havazásra, hózáporokra van kilátás.

De ne rohanjunk még ennyire előre, most még foglalkozzunk az előttünk álló éjszakával, és azzal, hogy pontosan milyen időjárás várható pénteken.

Éjszaka észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és hajnalban az északi vidékeken helyenként már kisebb eső, záporeső is előfordulhat. Közben a kevésbé szeles délnyugati, déli országrészben párássá válik a levegő, köd képződik. Az ország északkeleti felén erős, nagyobb eséllyel a Kisalföldön és a hegyekben időnként viharos lökések kísérhetik a délnyugati, nyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, a kevésbé szeles részeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Hajnalra a feltámadó szél hatására északon, északnyugaton enyhül az idő.

Pénteken a többé-kevésbé összefüggő frontális felhőzet mellett több helyen kevés napsütésre is van esély. Elszórtan várható eső, zápor, a hegyekben esetleg hózápor. A nyugatias szél élénk, a nap első felében több helyen erős, a Kisalföldön és a hegyekben időnként viharos lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás