promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Havas esőre és hózáporra is készülni kell ezeken az országrészeken, sarkvidéki hideg levegőre figyelmeztetnek a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profilmedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyot fordul az időjárás a napokban, sarkvidéki hideg levegő áramlik be hazánkba.

A hét első felében kifejezetten szerencsésnek érezhettük magunkat, mert sok helyen kisütött a nap, és napközben a hőmérséklet sem volt velünk igazán szigorú. A hét közepén azonban az Országos Meteorológiai Szolgálat már jelezte, hogy jobb felkészülni a változásra, olyan hidegfront tart felénk, ami a hőmérsékletet is alaposan visszaveti majd, sarkvidéki hideg levegő érkezik országunkba. Nos, ez a nap ma el is érkezett, az Időkép jelentése arra figyelmeztet, hogy a Mátra és a Bükk akár ismét fehérbe borulhat.

Pénteken erősen felhős vagy borult idő várható, és többfelé számíthatunk időszakos esőre, záporra. Jelentős mennyiségű eső is lehet egyes területeken, a hegyvidéki területeken halmazállapotváltozásra, tehát havazásra is számítani lehet a délutáni óráktól. A szél délelőttől északnyugatira fordul, kivéve a Tiszántúlt, ahol délen marad. A Dunántúlon viharossá fokozódik, másutt pedig megerősödik. A nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között lesz.

Milyen lesz az időjárás a hétvégén?

Szombaton a keleti és északkeleti területeken erősen felhős idő várható, szórványos esővel és záporesővel. Máshol felhőátvonulásokra számíthatunk, többórás napsütéssel, csak néhol lehet zápor. Hegyekben és az északkeleti, keleti országrészben havas eső és hózápor is lehet. Az északnyugati és északi szelet erős széllökések kísérik, főként a Dunántúlon és északkeleten. Az éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között lesz, szélvédett helyeken akár -1, -3 fok is lehet. Kora délután 3 és 9 fok közötti hőmérséklet várható.

Vasárnap eleinte fátyolfelhőzet várható, majd egy hidegfront vastagabb felhőzete érkezik északnyugatról kelet felé. Helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat, és hegyekben, északkeleten havas eső, hózápor is lehet. Hajnalban szélvédett területeken ködfoltok is kialakulhatnak. Az északnyugati, majd délnyugati szél időnként megélénkül. Hajnalban -4 és +1 fok között várható hőmérséklet, szélvédett helyeken akár -5, -6 fok is lehet. A csúcsérték napközben 4 és 9 fok között lesz.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás