promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Derűre ború, csapadékos napok jönnek és már alig maradt hátra idő - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen lesz az időjárás, erre kell számítani, ne hagyjuk otthon az esernyőket.

Az elmúlt időszakbanigazán őszies időjárásban volt részünk, esővel, zivatarral, néhol napsütéssel, tehát általában változékony időjárást tapasztalunk.A meteorológusok előrejelzése szerint csütörtökön az idő megnyugszik, de ez csak átmeneti állapot lesz, mivel pénteken ismét egy hullámzó frontrendszer éri el Magyarországot. A mai napon egy érdekes csillagászati jelenségre is felfigyelhetünk, szabad szemmel is láthatóvá válik a Vénusz - olvasható a National Geographic oldalán

Milyen időjárással kell számolni a mai napon??

Csütörtökön reggel pára- és ködfoltok lesznek, majd napos idő várható fátyolfelhőkkel, de csapadék nélkül - Derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-jelentéséből. Déltől a déli szél több helyen élénk lesz, és a Dunántúlon néhol erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között lesz. Késő estére a hőmérséklet általában 5 és 11 fok között csökken.

Az éjszaka folyamán Nyugat felől egy vastag frontális felhőréteg érkezik, ami fokozatosan borul be az égen. Az északkeleti és keleti területeken inkább fátyolfelhők maradnak. Hajnalban már Nyugat-Dunántúlon esőre számíthatunk. A déli szél veszít erejéből, de az Észak-Dunántúlon továbbra is több helyen élénk marad. Az éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul, de az északkeleti és keleti területeken -1 és +3 fok között lehet.

Hogyan alakul az időjárás a következő napokban?

Pénteken tovább növekszik és vastagodik a felhőzet Nyugat felől, és egyre több helyen várható eső és zápor, sőt esetenként akár zivatar is lehet. Lokálisan nagy mennyiségű csapadék is előfordulhat. A déli és délkeleti szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet kora délutánra általában 7 és 13 fok között lesz, de délkeleten lehet ennél melegebb.

Szombaton erősen felhős vagy borult időre lehet számítani, de időszakosan előfordulhatnak felhőszakadások is. Elszórtan esőre és záporokra kell számítani, különösen délnyugaton, ahol egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugati szél élénk lesz, a Dunántúlon pedig erős lökések is előfordulhatnak. Reggel a hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul, míg a kora délutáni órákban 6 és 12 fok között lehet számítani.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás