promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli dolog történik az időjárásban: ilyen csak nagyon ritkán volt eddig Magyarországon
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő látványnak lehettek szemtanúi a magyarok a hétvégén.

Újabb őszi hét követkeik, ezennel pedig már bőven a novemberben vagyunk, hamarosan már egy téli hónapba lépünk át. 20 fok feletti fokok szépen lassan eltűnnek és jönnek az egyre borongósabb, hidegebb és esősebb napok.

Nemrég pedig egy igazán furcsa és rendkívüli dolog történt, ugyanis hazánk felett egy sarkik fény tűnt fel. Habár már tizedik alkalommal történt mindez, de eddig ez volt a legszebb. A fény ugyanis rózsaszín pacaként tűnt fel az égen, elképesztő intenzitással kezdett látszani, visszatükröződött a Balaton felszínén is. Az Időkép szerint még a déli országrészből is megfigyelhető volt a jelenség, nem is akárhogyan, Pécs körnbyékéről sok szép felvétel készült. 

Milyen időnk lesz hétfőn?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás előrejelzése szerint napos idő várható általában kevés, helyenként több gomolyfelhővel, amelyből kialakulhat zápor, akár zivatar is. A délnyugati, déli szelet főként északkeleten élénk, néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul. Késő estére 5 és 13 fok közé hűl le a levegő. Kedden felhős időre számíthatunk, reggel még köd is lesz. 

Vészjelzést is kiadtak a meteorológusok: hétfőn a legtöbb megyében elsőfokú vészjelzés van érvényben a zivatarok miatt, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Kedden mindössze két vármegyére adták ki a figyelmeztetést, Borsod-Abaúj-Zemplénben és Szabolcs-Szatmár-Beregben jelentős zivatar. Tartós köd miatt is figyelmeztetnek a szakértők, hazánk északi részeiben tartós (> 6 óra) sűrű köd várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás