promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az időjárás is gyászba borul mindenszentek napján, komoly változásra figyelmeztetnek a meteorológusok
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sötét, borús időre számíthatunk a mai napon.

Gyászos, borús időjárás várható mindenszentek napján, az esőt azonban várhatóan megússzuk, így mindenki nyugodtan megemlékezeht elhunyt szeretteiről a temetőkben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon, napos, gomolyfelhős idő várható, a keleti részeken képződhet több gomolyfelhő. Délutántól délnyugat felől fátyolfelhőzet érkezik, amely az esti órákban a délnyugati tájak fölött meg is vastagszik. Csapadék nem valószínű. A délies szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 14 és 19 fok között várható. Késő estére 4 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Ehhez képest csütörtök reggel a keleti tájakon még erősen felhős vagy borult lesz az ég, az összefüggő felhőzet kelet felé elhagyja térségünket. Napközben változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, de északkeleten néhol tartósabban beragad a felhőzet. Ekkor helyenként alakulhat ki kisebb eső, zápor. Estétől nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami a Dunántúlon meg is vastagszik, és késő este északnyugaton csapadék is várható belőle. A délkeleti, déli szél sokfelé megélénkül, főként az Észak-Dunántúlon megerősödik, de Sopron térségében viharos széllökések is lehetnek. Kora délutánra általában 15 és 20 fok közé melegszik fel a levegő, de északkeleten néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Azonban sokkal nagyobb figyelmet kapott a legutóbbi időjárás-előrejelzésben az a viharciklon, ami pénteken fog majd ideérni. Ez a ciklon Európa nyugati részén, például Franciaország térségében orkán erejű, 150 km/h-s széllel fog tombolni, de a meteorológusok felhívták a figyelmet, hogy mire ideér Magyarországra, jelentősen szelídebbé válik; ettől függetlenül viszont számítani kell viharos széllökésekre - javarészt az ország nyugati, észak-nyugati részén.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás