promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális viharciklon közeleg, 150 km/h-s orkánnal fog tombolni Európa nyugati részén
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok felhívták a figyelmet a közelgő viharciklonra.

Hidegfrontok sorozata fogja elérni Magyarországot a következő napokban. Bár az időjárás továbbra is enyhe marad, a sok évi átlaghoz képest jóval melegebb lesz, de három markáns front is eléri majd a Kárpát-medencét, amiből kettő jelentősebb csapadékot hoz majd magával.

Először kedden fog érkezni egy hidegfront, az Országos Meteorológiai Szolgálat már ki is adott aznapra egy veszélyjelzést; összesen 12 vármegye kapott citromsárga riasztást, és 3 vármegye narancssárgát. A veszélyjelzést a keddi zivatarok miatt adták ki, de bővebb tájékoztatást várhatóan csak kedden hajnalban fogunk kapni.


(Fotó: OMSZ)

Azonban sokkal nagyobb figyelmet kapott a legutóbbi időjárás-előrejelzésben az a viharciklon, ami pénteken fog majd ideérni. Ez a ciklon Európa nyugati részén, például Franciaország térségében orkán erejű, 150 km/h-s széllel fog tombolni, de a meteorológusok felhívták a figyelmet, hogy mire ideér Magyarországra, jelentősen szelídebbé válik; ettől függetlenül viszont számítani kell viharos széllökésekre - javarészt az ország nyugati, észak-nyugati részén.

Ami a hétfői napot illeti: általában fátyolfelhős időre számíthatunk időnként szűrt napsütéssel, csapadék nélkül. Hazánk nyugati és északi részére olykor akár vastagabb felhőtömbök is sodródhatnak, amelyekből a Dunántúlon gyenge csapadék nem zárható ki.

A déli, délnyugati szelet nagy területen kísérik élénk, főként az Észak-Dunántúlon erős, néhol viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 19 és 24 fok között alakul, de az északi völgyekben pár fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás