promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Másodfokú riasztás van érvényben: pusztító vihar éri el hamarosan az országot
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő mennyiségű csapadék hullhat le a mai napon.​

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon kezdetben borult lesz az ég, sokfelé számíthatunk esőre, záporra. A déli órákban többfelé felszakadozik a felhőzet, majd a nyugat felől érkező hidegfront hatására erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, a front mentén zivatarok, akár heves zivatarok is kialakulhatnak. Az ország északi harmadán-felén jelentős lesz a lehulló csapadék mennyisége. A déli szél délután északnyugatira, nyugatira fordul, többfelé viharossá fokozódik, sőt erősen viharos lökések is várhatók. A csúcshőmérséklet 12 és 24 fok között várható, a legmelegebb a déli határnál lesz. Késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

A mai nap azonban hatalmas viharok érik el az országot.

Ma napközben nyugat felől egy gyors mozgású hidegfront vonul át az országon, amely mentén és annak előterében is nagy területen 70 km/h feletti széllökésekre kell számítani. Főként az ország déli részében 80-90 km/h-t meghaladó lökések is előfordulhatnak. A hidegfront mentén zivatarok is várhatóak, amelyekhez a déli országrészben 90-110 km/h-s lökések is társulhatnak, de egy-egy intenzívebb gócban 110 km/h feletti lökés sem kizárt. Emellett a zivatarokat apró szemű jég, illetve intenzív csapadék (10-20 mm) is kísérheti. Estétől azonban szerecsére a légmozgás (várhatóan jelentősen) veszít erejéből. Ám a csapadék sem kerül el minket a mai napon. Az intenzív széllökések miatt öt várnegyére a másodfokú riasztást is kiadták.

Az ország északi felén nagy területen hullhat 20-30 mm-t meghaladó csapadék a nap folyamán, de a határhoz közeli és hegyvidéki tájakon néhol 50 mm-t meghaladó mennyiség is összegyűlhet - figyelmeztetnek az előrejelzésben.

E szerint pedig jobb ha mindenki esernyővel vagy esőkabáttal indul el ottonról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás