promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiadták a figyelmeztetést: korábban jön az eső, mint hitték
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már csütörtökre riasztást kellett kiadnia a meteorológusoknak.

Ahogy azt a meteorológusok már előre megjósolták, pénteken egy hullámzó frontrendszer ér fölénk, ami kiadós csapadékot hoz magával; emiatt már ki is adtak riasztást, hiszen több vármegyében is akár 30 mm-nyi eső is lehullhat 24 óra alatt.

Viszont szerdán annyiban frissült a veszélyjelzés, hogy most már csütörtökre is citromsárga riasztást adtak ki Baranya, Somogy, és Tolna vármegyére, ugyanis bár reggelig villámtevékenység csak kis valószínűséggel alakulhat ki az országban, csütörtök reggel, délelőtt a Dunántúl déli részén valamivel nagyobb valószínűséggel jelenhet meg a záporok mellett egy-egy zivatar.


(Fotó: OMSZ)

Ami az országos időjárás-előrejelzést illeti: az előttünk álló éjszaka nyugatról kelet felé vastagabb felhőtömbök vonulnak, emellett északon és északnyugaton pára- és ködfoltok kialakulhatnak, előbbi tájakon alacsony szintű felhőzet megjelenése is valószínű. Főként a keleti, északkeleti országrészben, illetve a déli határ mentén helyenként eső, zápor kialakulhat. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul.

Csütörtökön általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de néhány órára a nap is kisüthet. A rétegfelhőzet északon, északkeleten helyenként csak lassan oszlik fel. Késő délutántól nyugat felől megvastagszik a felhőzet. Napközben szórványosan, majd késő estétől egyre nagyobb területen várható eső, zápor. A nappali órákban a Dél-Dunántúlon néhol zivatar is lehet. Helyenként élénk, erős lökések kísérik a nyugatiról fokozatosan déliesre forduló szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás