promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A meteorológusok figyelmeztettek, ezekben a vármegyékben kell zivatarra számítanunk - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen lesz az időjárás, erre kell számítani.

Érdekesen alakul az október, mert miközben megérkezett az őszies időjárás, esőkkel, felhős éggel, folyamatodsan dőlnek meg a különböző melegrekordok. Az enyhe őszi idő továbbra is folytatódik, bár a hosszú hétvége vasárnapi napján egy hidegfront miatt záporokkal, zivatarokkal és esetleg felhőszakadásokkal kell számolnunk szétszórtan. 

Az Országos Meterológiai Szolgálat kiadtott egy riasztást, ami a zivatarokra figyelmeztet, és vasárnap éjfélig van érvényben. Vasárnapra napos idő várható, de a reggeli órákban északon helyenként erősen felhős lehet. Időnként előfordulhat zápor, különösen a nyugati és északkeleti területeken, sőt zivatar is kialakulhat. A déli és délnyugati szél, amely eleinte élénk vagy erős lehet, fokozatosan gyengül, és lassan északnyugatira fordul. Zivatarok környezetében azonban továbbra is erős, viharos széllökések előfordulhatnak. A nappali hőmérséklet várhatóan 17 és 24 fok között lesz a legmagasabb.

Ha nemzeti ünnep, akkor kirándulás?

A jövő héten azonban az időjárás megnyugszik, és a napos idő lesz a jellemző. A nappali hőmérséklet továbbra is körülbelül 20 fok körül alakul. Az Időkép előrejelzése szerint gyönyörű kirándulóidőnk lesz a nemzeti ünnep napján. Október 23-án reggel sok helyen párás és ködös lesz a levegő, de napközben száraz, napos időre van kilátás, és a hőmérséklet körülbelül 20 fok körül alakul. Ezen a hosszú hétvégen, amikor sokan terveznek kirándulást és szabadtéri programokat, az időjárás kellemes lesz. Nem várható csapadék vagy erős szél, csak nyugaton lehet némi élénkülés a délnyugati szélben.

A reggeli órákban hűvös lesz, a hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul, és sokhol párás ködös időre lehet számítani. A köd délelőtt felszakad, és délutánra az ország nagy részén napsütés lesz, csak a délnyugati területeken lehetnek fátyolfelhők. A hőmérséklet délután 18 és 23 fok között lesz, a legmelegebb területeken délen és délkeleten, ahol akár egy póló is elegendő lehet.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás