promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: Brutális ítéletidő szakad a nyakunkba ebben az országrészben - a meteorológusok vészjelzést adtak ki
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Esős időre kelhetnek sokan szombat reggel, még a vészjelzést is kiadták jó pár vármegyére. 

Úgy tűnik végre megérkezett hazánkba az igazi ősz. Eddig aligha érkezhettünk, hogy már nem nyár van, ugyanis szeptemberben végig olyan idő volt, mint a nyári hónapokban. Pénteken kicsit vissza tért a magas hőmérséklet, egyes helyeken 29 fokot is mérhettek. De milyen idő lesz szombaton?

Az Időkép szerint szombaton kifejezetten enyhe lesz a reggel, az Alföldön nagy területen maradhat 20 fok körül a legalacsonyabb hőmérséklet. Hullámzó frontrendszer tolja maga előtt a meleget jeleneg is. A gyakran erősen megnövekvő felhőzetből egyre többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk, erős lesz a déli-délnyugati szél. Napközben 20 és 28 fok közé melegszik a levegő, keleten lesz melegebb az idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig citromsárga, elsőfokú vészjelzést adott ki a zivatarok miatt, ez leginkább az ország középső részét érinti.  Eső miatt két vármegyére, Somogyra és Baranyára adtak ki vészjelzést. Itt 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Vasárnapra felhős idő valószínű, reggel még lehet néhol kisebb eső, de a délután már csak néhol lehet csapadék. A legtöbb helyen pedig ismét 20 fok fölé kúszik a hőmérséklet, 24fok is lehet. Hétfőn megmaradnaka felhők, de esőre egyáltalán nem kell számítani. Hajnalban azért hideggel kell szembnéznünk, 3 fok körül alakul a hőmérséklet. Kedden azán visszatért a 25 fokos meleg, de nem ússzuk meg szárazon. Éjjel lehetnek zivatarok, délkeleten majd melegebb, északkeleten hűvősebb lesz. Szerdán pedig egy ismét esősebb időnk lesz, a hőmérséklet azonban marad 24-25 fok körüll.

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás