promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy változást közöltek a meteorológusok, hatalmas meglepetésre kell számítani - részletes időjárás-jelentés
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mintha megbolondulna az időjárás a héten: reggeli fagy, lehűlés, eső és még nyárias meleg is lesz. 

Úgy tűnik hétfőn megérkezett az igazi ősz, erre már valljuk be igazán szükség volt az enyhe, nyárias idő után. Kedden sem emelkedik 14 foknál magasabbra a hőmérő, a hétvégére azonban bőven lehetnek meglepetések az időjárásban. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint átmenetileg anticiklon alakítja az időjárásunkat, a hát máaodik felében pedig több felhőre és csapadákra van kilátás. Kedden a pára-, illetve ködfoltok feloszlását követően napos, fátyolfelhős idő várható, de északkeleten gomolyfelhők is képződhetnek, illetve délután északnyugat felől átmenetileg megvastagszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél a Fertő térségében megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul. Késő estére -1 és +8 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán már sok napsütés várható, de napközben délnyugat felől fátyolfelhőzet érkezik fölénk, amely este, éjjel vastagszik, addig azonban még nem valószínű csapadék. Főleg az Észak-Dunántúlon sokfelé megélénkül a délkeleti szél, Sopronnál erős lökések is lehetnek. A hét közepétől Skandinávia fölött egy anticiklon erősödik meg, miközben Nyugat-Európát az Atlanti-óceán felől egy aktív, nagy kiterjedésű ciklon éri el. Ennek a ciklonnak az előoldalán délire forduló áramlással szinte beözönlik majd a meleg levegő térségünkbe. 

Csütörtökön jön újra az eső és a szél is megélénkül. Az éjszakai hőmérséklet pedig egészen a mínusz 2 fokig hül, de napközben akár 23 is lehet. Pénteken ismét borult, esős idő lehet, ám visszatér a meleg idő, 25 fok is lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás