promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kemény reggel jön, -5 fok is lehet ezekben az országrészekben - részletes időjárás-jelentés
Borítókép:  Profimedia/ IMAGO
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az időjárás most egy kicsit kiszámíthatatlanabb lett a vasárnap érkező hidegfront után, amely elhozta az igazi őszt Magyarországra.

Óriási változás történt az időjárásban, az előző héten Magyarországra két hidegfront is érkezett, ám az egyik csak nagyon mérsékelt volt, ellentétben azzal, ami vasárnap érkezett, és ami meglehetősen amrkáns volt. 12-13 fokkal hűlt le a levegő átlagosan az ország területén, ami óriási változás ahhoz képest, mint ami előtte volt. És a meteorológusok hosszú idő után kimondták, hogy megérkezett az ősz egy olyan szeptember után, ahol sokszor melegebb volt, mint júniusban. Szóval most valószínűleg mindenki az időjárást monitorozza, hogy mégis mire készüljünk majd fel az elkövetkező napokban, jön-e még nagyobb fordulat, vagy hosszú távon kell berendezkednünk a 15 fok csúcshőmérsékletre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében azt írják, hogy a sarkvidéki eredetű levegő nyugalomba jutását követően csípős, fagyos éjszakára számíthatunk. Kedden viszont megint egy kisebb fordulattal napos és fátyolfelhős időszak várható majd hazánk területén. Ezzel összefüggésben pedig azt is megtudhatjuk, hogy jelentősebb változás a hét második felében körvonalazódhat majd.

De most egyre több helyen az országban számíthatunk majd fagyra az éjszaka folyamán.

Ám a meteorológusok most azt mondták, hogy a hétvégi kilátások eléggé bizonytalanok. Átmenetileg anticiklon alakítja majd az időjárásunkat, majd egy markáns ciklon érkezik felénk, ennek az előoldalára kerül a Kárpát-medence, így pedig meleg és nedves léghullámok fognak majd érkezni fölénk.

Az OMSZ Youtube-videós előrejelzésében láthatjátok, hogy az egyes országrészben milyen idő vár majd ránk, a fagyzúgos helyeken akár -5 fok is lehet majd, de a videóban láthatjátok azt is, hogy mely országrészekben kell elsősorban mínuszokra számítani majd:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás