promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sarkvidéki hidegfront éri el az országot, jön a fűtési szezon - részletes időjárás-jelentés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vasárnap beköszönt a fűtési szezon, jön a lehűlés. 

Az időjárás eddig inkább a nyárihoz hasonlított, nem igazán akart megérkezni hozzánk az ősz. Az egyik hétvégén jó időnk volt, aztán néha-néha lehűlést tapasztalhattunk egy kis esővel. A héten egészen eddig jó időnk volt, kisebb zivatarokkal, vajon ez péntekre és a hétvégére megváltozik?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint péntek éjszaka ismételten egy hidegfront érkezett, de ebből keveset fogunk napközben érzékelni. Délután napos idős is lehet, a keleti országrészben lehet borult az égbolt. Péntek délután akár még 27-28 fok is lehet, és még szombaton is az ilyenkor szokásosnál jóval magasabb csúcsértékekre számíthatunk a napsütés mellett. Habár reggel párás ködös idő várható, az igazi ősz majd csak vasárnap érkezik meg, nem szombaton. A hét utolsó napján kezdődő fűtési szezonra azonban már az időjárás is meghozza a hamisítatlan őszt egy markáns hidegfront által.

Hideg sarkvidéki légtömeg indul el a kontinens belseje felé, vasárnapra pedig hozzánk el elér esővel, záporesőel. 20 fok fölé már csak a mediterrán térségekben megy fel a hőmérséklet, nálunk 13-15 fokra kell számítani. Reggeli fagy nem lehet, az északi, északnyugati szél sokfelé megerősödik. Az ország szinte teljes területén eshet az eső. Hétfőn már kevésbé lehet számítani csapadékra, reggel távozik a frontfelhőzet. Kedden fátyolfelhős lesz az ég, majd dél, délnyugat felől vastagabb felhőtömbök is érkezhetnek. Helyenként előfordul eső, zápor, nagyobb eséllyel a déli országrészben. A délkeleti, keleti szél néhol időnként megélénkülhet. 

 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás