promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A meteorológusok most szúrták ki a radaron, rögtön közölték a magyarokkal
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok már látják a radarokon, egyenesen felénk tart.

A vasárnap gyorsan átvonuló hidegfront hatására fagyponthoz közeli hőmérsékletre ébredhettünk hétfő reggel. Az ország észak-keleti részén emiatt nem is lesz melegebb 11-13 foknál, de néhol akár 10 fok alatt lehet a nappali csúcshőmérséklet.

A folytatásban melegebb, száraz időjárásra kell számítani, ami várhatóan szombatig, de akár vasárnapig is kitarthat. A meteorológusok szerint megdőlhet az országos melegrekord is, hiszen októberben egyáltalán nem 22-23 fokokhoz vagyunk hozzászokva.

Következő héten aztán komoly változás áll be hazánk időjárásában, egy markáns hidegfront fog lehűlést és jelentősebb csapadékot hozni.

Ami a hétfői napot illeti: alapvetően közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, inkább csak időszakos szakadozások lehetnek a felhőzetben. Elszórt jelleggel, nagyobb eséllyel az ország északi felén lehet gyenge eső, záporeső. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. Az utóbbi tájegységünkön estefele északnyugatira fordul a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhősebb északkeleti régióban 9 és 14, míg másutt döntően 15 és 22 fok között valószínű. Késő estére 4 és 18 fok közé hűl le a levegő, a melegebb a nyugati, délnyugati megyékben lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás