promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: sok éves átlagot felülmúló, nyári hőség robban be az országba
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az esős hétvége után most ismét jönnek a meleg hétköznapok. 

A hétvégén berobbant hazánkba egy hidegfront, és ennek hatására az ország nagy részén esett az eső. Hétfőn azonban mintha mi sem történt volna, elvonultak az esőfelhők és kellemes időben volt részünk. Úgy tűnik még mindig nem akar megérkezni az igazi ősz és szeptember végén is nyári melegben van részünk. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint az enyhe, napos időjárás kedden is folytatódik, 30 fok körüli hőmérsékletet mérhetünk. Megnyugszik felettünk a légkör, egyre szárazabb levegő érkezik hazánk fölé, így naposra és újra nyáriasan melegre fordul időjárásunk.

Kedd reggel lehetnek ködfoltok, majd ezek feloszlása után csak fátyolfelhő lehet az égen. A hőmérséklet csúcsértéke 23 és 29 fok között alakul. Késő este 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.A sok éves átlagnál sokkal melegebb hőmérsékletekre lehet számítani, a keleti szél élénkülhet fel néhány térségben. Tehát az sem kizárt, hogy a magas hőmérséklettel akár még rekord is dől a napokban. 

Meddig tarthat a nyárias idő?

Szerdán ismét napos idő várható általában kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Csütörtökön pedig ismét folytatódik a száraz idő, csak úgy, mint pénteken. Szombaton fordulhat át az időjárás, ekkor jöhetnek majd újra a zivatarok, ajnalban pára-, ködfoltok is lehetnek. A délnyugati, majd az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik A jövő hét elejére pedig nagyon úgy tűnik, hogy visszatérhet újra a nyári időjárás és csak úgy, mint most, ismételten nyárias időnk lehet majd. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás