promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már biztosan ez lesz az utolsó meleg nap, kegyetlen hidegfront érkezik
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nyarat most már mindenképpen el kell engednünk, kellemetlen időjárással és hideg esővel érkezik meg az ősz.

Napos idővel indult a mai reggelünk, azonban helyenként sok felhőre számíthatunk, ami délutánra vastagabb sávokra is tömörülhet. Csapadéknak ugyan kicsi lesz az esélye, de estére már megindulhatnak az első őszi záporok. Legfőképp ez a Kisalföldön lehet jellemző, ami szépen lassan az ország többi részét is elérheti.

A héten előrehaladva agresszívabbá válik nemcsak a felhőzet, hanem az eső intenzitása és a szél erőssége is. Állandó záporokra és zivatarokra is számítanunk kell, ami az Országos Meteorológiai Szolgálat videójából is kiderül.

Persze ma még kiélvezhetjük a nyár utolsó sugarait, ugyanis a hőmérséklet 25 és 31 Celsius között alakul, de azért ne hagyjuk otthon az esernyőt sem, bármikor számíthatunk meglepetés szerűen váratlan csapadékra.

A mai napot követően azonban felkészülhetünk az előttünk álló hidegfrontra és az őszi ruhákat is érdemes lesz elővennünk, a nedves ősz ugyanis egyik pillanatról robban be a másikba. Ezt a széllökések is megerősítik majd, amelyek folyamatosan kísértenek majd minket a hét folyamán. Az esőzések között természetesen több alkalommal kisüthet a nap és lehetnek még a szabadban eltöltött kellemes perceink, de sajnos már nem ez lesz a jellemző.

A hőmérséklet is le fog esni 20 Celsius alá, így az átlag az 19 és 25 fok között várható. A hajnali és éjszakai órákban ez a hőmérséklet még ennél is alacsonyabb lehet, ráadásul a magasabb területeken helyenként fagyok is előfordulhatnak, ami még extrémebbé teheti a hőérzetet.

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás