promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Csapadék rohanja meg az országot, váratlanul itt fog lecsapni - részletes időjárás-előrejelzés

Csapadék rohanja meg az országot, váratlanul itt fog lecsapni - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimédia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Azonban maradnak száraz szigetek a térképen az időjárás-előrejelzések szerint.

Az elmúlt időszakban mindig jó hírek érkeztek az időjósoktól, a meteorológusok, a szeptember igazán gyönyörű eddig, nagyon kellemes nyárutónk van, olyan hőmérsékletekkel, amelyekre csak titkon gondoltunk még a tavalyiak után. Lassan azonban közeledünk a csillagászati őszhöz is, és bizony lassan fel kell készülnünk, hogy változás történik Magyarországon is az időjárásban. Most például ezen a héten két hidegfrontot is a nyakunkba kapunk, az egyik gyngébb lesz, míg a másik egy kicsivel erősebb.

De mégis milyen változásról van szó, és hol jöhet lehűlés és csapadék?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből kiderül, hogy kedden tehát egy gyenge hidegfront vet véget az átemeneti nyugalmunknak, amit eddig megszoktunk, hogy minden szinte változatlan volt körülöttünk az időjárást tekintve. A hidegfront hoz magával csapadékot, záporokat és zivatarokat országszerte, viszont jelentős lehűlés nem valószínű majd a hét elején. Ám jön egy hidegfront majd hétvégén is, ez pedig már jobban beleszólhat a hőmérséklet alakulásába is.

Az első, gyenge hidegfront tehát hétfőn, az éjszakai órákban éri el a Kárpát-medencét északnyugat felől, amely holnapra pár fokkal visszavetheti a hőmérsékletet, de így is az ilyenkor szokásosnál több fokkal magasabb csúcshőmérsékletet mérhetünk. Majd a hét közepén újra melegedés kezdődik, ám később egy újabb hidegfront éri majd el Magyarországot.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogy az ország mely területein lehet majd számítani csapadékra az elkvöetkező napokban, érdemes lehet készülni ezekre: