promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyes időjárási jelenségről adtak ki figyelmeztetést, egész nap riasztás van érvényben
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szombat hajnalban jött a meteorológusok riasztása.

Nem igen akar megérkezni Magyarországra az ősz, de ennek sokan csak örülnek, hiszen senki sem vágyik még a tartósan hűvös, szeles, csapadékos időre. Az időjárás-előrejelzések szerint bár keleten előfordulhatnak záporok, zivatarok, az ország nagy részében visszatér a meleg, amit még a kedden érkező hidegfront sem fog tudni nagyon meggyengíteni.

A szeptember tehát előreláthatólag még ilyen kellemes időt tartogat. A meteorológusok a hétvégével kapcsolatban azt mondták, hogy a keleti országrészt leszámítva nem igen kell esőre számítani. A szombat hajnalban kiadott riasztás szerint bár veszélyes időjárási jelenség hazánk nagyobb részén nem várható, azonban északkeleten van némi esély zivatar kialakulására. Az intenzívebb gócokhoz esetleg felhőszakadás (> 25 mm) társulhat.

A riasztás szombat éjféig van érvényben.


(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint szombaton általában többórás napsütésre számíthatunk, azonban közepesen és erősen felhős periódusok is lehetnek, főként a középső országrészben és északon. A késő délutáni órákra szakadozottabbá válik a felhőzet. Helyenként alakulhat ki záporeső, esetleg északkeleten zivatar. A déli, délkeleti szél az Északi-középhegység térségében élénkülhet meg.

A csúcshőmérséklet többnyire 23 és 28 fok között várható, ugyanakkor a tartósabban felhős részeken 21, 22 fok sem kizárt. Késő este 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Helyi Hírek
Időjárás