promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bosszantó hírt közöltek a meteorológusok, ez senkinek sem hiányzott
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rossz hír jött hazánk időjárásáról.

Rossz, de inkább bosszantó hírt közöltek a meteorológusok, az ősz ugyanis nem nagyon akar megérkezni; helyette ismét melegedés várható, és újra 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A legfrissebb időjárás-előrejelzés szerint most még egy anticiklon peremén helyezkedünk el, de kedden megérkezik egy folyamatosan gyengülő hidegfront, ami elszórtan okoz majd záport, illetve zivatart, de kiadós csapadékra most ne nagyon számítsunk a következő időszakban.

Egy kis eső még a hétvégén előfordulhat, de ez is csak a keleti országrészben lesz jellemző. Jelenleg három vármegyére van érvényben elsőfokú riasztás zivatarok miatt, amikhez esetleg felhőszakadás társulhat.


(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint pénteken éjszaka általában gyengén vagy közepesen felhős idő várható, ugyanakkor a keleti és középső országrészben erősen felhős területek is lesznek, arrafelé futó záporok előfordulhatnak. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, ugyanakkor az északi völgyekben ennél kissé hűvösebb is lehet.

Szombaton a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, ugyanakkor a középső és északi megyékben lehetnek tartósabban felhős körzetek is. Főleg az ország északkeleti harmadán fordulhat elő zápor, északkeleten pedig zivatarok is kialakulhatnak. A keleti, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet többnyire 23 és 28 fok között várható, ugyanakkor a tartósabban felhős részeken 21, 22 fok sem kizárt.

Vasárnap pedig napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel, keleten, északkeleten lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, ott helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. Hajnalban pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. Néhol megélénkül a déli, délkeleti szél. Hajnalban általában 12, 17, a délutáni órákban 24, 29 fokot mérhetünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás