promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bedörren a hidegfront hazánkba, óriási változás áll a küszöbön, és alig maradt hátra idő - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már látni lehet, hogy mikor érkezhet egy hidegfront Magyarországra.

Ez a szeptember eddig nagyon nyáriasra sikeredett, pedig már a meteorológiai őszben benne vagyunk, ám már útjainkat szegélyezik a lehulló sárga levelek, amelyek már figyelmeztetnek minket arra, hogy közeledik már a változás szele. Ám még ez a hétvége is olyan, hogy 30 fok felett van a hőmérséklet nagyon sok országrészben, amolyan kora nyárias időben lehet részünk tehát a hétvégén. És erre a szombatra azt olvashattuk, hogy északkeleten és keleten lehet nagyob esély arra, hogy csapadék hullik a nyakunkba.

Ám az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében már azt hallhatjuk, hogy hidegfrontban lehet részünk jövő héten, és már tudjuk a napot is, hogy mikor érkezhet meg a hidegfront. Ennek ellenére marad még a nyár, legalább egy hétig nyáriasan meleg időre készülhetünk Magyarországon. A hidegfront kedden érkezik, elszórtan pedig záporokat is okozhat az országban. Ám érdemben nem esik vissza majd a hőmérséklet hazánkban ennek hatására.

Ám a jelenlegi várakozások szerint péntek délutántól, estétől, illetve szombatról virradó éjszaka érkezhet egy markánsabb hidegfront, és majd csak ezt követően eshet vissza jelentősebben a hőmérséklet. Most egy magasnyomás peremén helyezkedünk el, délies áramlással, így pedig a jövő hét első napjaiban nem lesznek ritkák a kevéssel harminc fok feletti mőmérsékletek sem.

Tehát jövő héten két hidegfront is jöhet, egy kedden majd a hétvége felé.

Az OMSZ térképes előrejelzésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy az ország egyes részein milyen idő vár majd ránk Magyarországon:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás