promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: zúg a riasztás, ezek az országrészek nagy veszélyben vannak az agresszív hidegfront miatt
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A nyugodt időjárás teljesen felborul a ránk törő agresszív hidegfront miatt.

Mondhatni teljesen eseménytelen volt az időjárás Magyarországon, de gyakorlatilag a környékünkön is mostanában. Egy anticiklon ült a trónon, ami száraz időt, meleget, és abszolút csapadékmentes napokat hozott.

Ennek már tegnap vége szakadt, mivel az agresszív hidegfront bemutatkozott. Ma már végig ez fog átvonulni felettünk, de hogy mi vár ránk pontosan, az az Országos Meteorológiai Szolgálat lenti videójából kiderül.

Nem árt majd figyelgetni az Időkép elő radartérképét, mivel sok helyen szükség lesz az esernyőkre, sőt, villámárvizek is kialakulhatnak, így az OMSZ kiadta a riasztást.

A viharokhoz szükséges feltételek egyre inkább az ország keleti felére korlátozódnak, másutt csökken a kialakulásuknak az esélye. A legfőbb veszélyforrás az időjárásban a felhőszakadás. Kiemelten az Északi-középhegység, Észak-Alföld térségében lokálisan akár 50-80 mm-t meghaladó csapadék is hullhat az ismétlődő cellaátvonulásokból, amely következtében lokális villámárvizek kialakulásának veszélye is fennáll.

Innentől a hőmérséklet is jelentősen visszaesik az agresszív hidegfront miatt. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 29 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb, délnyugaton a hűvösebb.

Péntektől ismét szárazabb, nyáriasan meleg idő várható, de az időjárás azért nem nyugszik meg teljesen, így számítani kell ekkor is zivatarokra. Főleg a Tiszántúlon több helyütt megélénkülhet az északi, északkeleti szél. A hajnali 10, 16 fokról 22 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A hétvége kezdetén napos idő valószínű gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában száraz idő lesz, de keleten egy-egy zápor, zivatar nem kizárt. Főként a Kisalföldön megélénkül a délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet jobbára 8, 15, a maximum 23, 29 fok között alakul.

A hétvégén még nem, de állítólag jövő héten ismét felkúszhat 30 fok felé a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás